nuffnang

Isnin, 2 Februari 2015

bunga mekar setaman


inilah hasil tuaian kat kedai...
jangan ditanya apa nama bunga2 ini
haremmm tak tau..
yg daunan merah tanpa bunga tu adalah pilihan arjuna ..
dasar perempuan mesti berwarna warni

Alhamdulillah dua jenis spesis ni tahan ditengah panas terik


v
v
v




yangni adalah hasutan mat bunga.. 
budaktu pekerja kedai tu
xtaula org kelate ko siam ko
cuma kecek arah sana bunyinya
kak yangni baru mai..
ni kalo orang tau ni mesti tak sempat duduk lama kedaini
amboi ayat ko sampai i terpesona
dari nak beli warna pink
dah jadi purple plaktu
siap berbelang putih
sungguh kacukan bungani
tapi mcm x minat rupanya mcm x berseri je


harini baru post gambarni (gambar dah lama di ambil since beli haritu) tapi utk pengetahuan u all
dah 3 lokasi bunga ni.. dari gantung kat ampaian
berpindah atas tiang pagar
la ni di atas tempayan i yang gedabak tu.. lokasi tepi tingkap bilik..
lepasni tak tau kemana lokasinya
kerja pindahrandah adalah kerja arjuna...
ikutsukadianakletakmanakarangmuncungsedepasusahnakpujuk...

esok cuti 1 hari
harap boleh menyambung aktiviti mengecat

dah masuk bulan dua
senarai anganan belum tertanda 1 lagi pun...
acaner ni mau kv ke tahun hadapan

1 ulasan :

NabilaHasyim CUCKOO berkata...

Memang bunga tu hot kak.
Lupa dah namanya, nama saintifik je org dok sebut. Nama melayu xda plak dengar..
Nanti kna buat koleksi semua kaler yg ada.
Baru naik Seri, hehe..