nuffnang

Jumaat, 8 Disember 2017

Mary kay

hi...


Alhamdulillah , haritu ada ikut kelas Mary Kay. belajar asas mencuci muka sampai ke make up..   dan terpilih salah seorang yg berubah rupanya .  so dapat la seketui lipstick ni... 


Selasa, 14 November 2017

Morning

Testing..........

Dah lebih setahun tak berblogging... rindu rasanya... Adakah dah ready untuk menulis kembali... ambil aura....


giler ahh.. kira pakai kilo ..kulit boleh buat perisai..
Alhamdulillah rumah mak ada sebatang pokok , merasa la makan tanpa timbang kilo

Jumaat, 11 November 2016

Hall decor :partition or devider hall




hi....

dah lama tak bersiaran.. sejak ada wassap ..telegram ni busy bebenor rasanya..
lepastu ngan problem tenet yg cepuih2 nya..

ni kebetulan bulan puasa haritu .hajat suami nak buat divider rumah. hall rumah macam pembaris katanya straight gitu. mujur dapur di ruang lain.. tapi rasa tak syok dapur cam open juga.

nak tempah bajet takde ..so dengan modal kecil carila dia bahan2 utk buat tiang divider ni
kira punya kira total dekt rm600 gak modalnya..upah nan hado la pasal rumah sendiri.

seksa juga nak buatnya.

 7 tiang pencawang hehehehe
 okey ni belum siap sepenuhnya tu yg still senget2



yg dah siap ade gambar kat mukebuku i..hihi belum transfer kat notebook

disebalik tiang tu i letak kerusi utk menonton..dah jadi katil anak bujang pula malam2. dia xmo tido dalam bilik.. dah pasang aircond ada tv baru nak duduk dlm bilik.. sabar je makhencik.. ingat rege benda2 tu seratus dua kot

Rabu, 20 April 2016

Decor Dapur : bekas bawang


Dulu bekas bawang ni letak di bawah..tersorok ..tp bila di fikir balik, bekas cantik2 watpe nak disorok.. kan..kan .. tpi sebenarnya i malas nak ambil bawang ..terpaksa membongkok ke bawah kabinet.. ni letak kat atas senang capai.. praktikal sungguh biarpun org kata dapur nampak semak semua barang nak di letak atas tabletop yg secoet.. tp bg i semak pun semakla  janji mudah capai.. kalo tersorok ni ..kadang2 lupa tambah benda2 jarang guna..sedar2 dah expired . dah membazir

Selasa, 19 April 2016

Khamis, 21 Januari 2016

2015 review: kenduri aqiqah dan bersunat anak teruna

Assalamualaikum ..dan hi u alls..

lama nya i menyepi...

ni cuba nak merajin mencoret..

cuti sekolah haritu berkesempatan nak buat majlis bersunat anak teruna i.. alang2 sekali buat aqiqah.. org lain mungkin waktu baby lg dah buat aqiqah utk anak.. i baru nak buat ..tiada masalah selagi anak tu belum baligh...




 sampai duakek birthday

kat klinik masa nak sunat


itu ajer yg sempat upload.. tgh busy potong kek utk birthday sendiri

Khamis, 12 November 2015

3 TIER RACK


Sebenarnya dah lama beli rak 3 tingkat ni..tapi kan kelesuan nak menulis tu mengatasi segala2nya..

selalu sangat tengok rak orang kat dalam fb. tgk org punya yang takde sticker bunga. kebetulan haritu jalan2 kat kuala kangsar..ikut husband cari keris. jumpa la rak ni dengan harga yang tidak disangka2.. i taktaula kualiti dia bagaimana.. tanpa fikir panjang terus jadi je...

dah selamat pun isi barang.. makcik yang jual rakni dok kata ..sesuai isi cd2..
tapi i letak kat dapurla.. letak stok2 spt sos. makanan2 dm tin.. bekas tepung pun i letak juga

....bye....

Rabu, 4 November 2015

lama tak bersiaran

hi peeps...

lamanya tak menyonteng dalam ni

macam2 yang berlaku...
nak story pun dah basi..
jadi kita buka buku baru..
ini semua gara2 notebook rosak...
nafsu menulis pun kedaung

k bye

Isnin, 3 Ogos 2015

Salam syawal

Sungguhnya amat ketinggalan nak mengucapkan selamat hari raya..

First time update blog guna android.. laptop masih belum dibaiki

Layan je gambar open house rumah I 








First time buat ..kelam kabut rasanya pasni leh bajet dah

Rabu, 1 Julai 2015

RAMADHAN DAY 14

hi...
sihat uolss
yg berpuasa macam mana

dah nak separuh bulan ramadhan
tentu sekarangni ramai yang sibuk buat biskut raya
yang buat sendiri atau yang order2 pun sibuk juga
sibukla juga nak memilih yg mana nak dibeli
bagi bujang mungkin tidak berapa kisah sangat
yg dah bekerluarga kalau meng order biskut mesti dok memikir banyak
untuk dirumah ..untuk keluarga sendiri dan untuk keluarga mertua sekali sebagai buah tangan
paling tidak sejenis dua mesti bawa balik kampung. 

seperti 11 tahun yang lalu
ececeh... lumrah ye... mesti order je
tak reti nak homemade biskutni

biskut dah order..kerepek pun main order dan special order adalah kelamai
kelamai ni sejenis lemang orang Rao...

dan tahunni merupakan tahun kedua beraya di rumah sendiri
seronok memang seronok bila beraya dirumah sendiri walaupun hakikat masih membayar bulanan kepada pinjaman perumahan ..
rumah tetap sama takder penambahan apa2.. 
langsir nampaknya langsir sama seperti 6 tahun lepas
berjimat cermat sungguh...

hatini susah bila laptop still tak diperbaiki
guna laptop lama ni terasa malas nak upload gambar..
sudahnya nak menceceh pun malas dah..

kayla bye kipidap