nuffnang

Rabu, 13 Ogos 2014

ruang tamu yang simple

gini rupa ruang tamu rumah i..
kerusi tu mmg tak sesuai letak kat dinding..
si anak teruna berbaring sambil ngecop kaki di dinding
hihihii
pastu rambut berminyak2 pun cop disitu..
so kena cari sofa berpenyandar
or dinding cat gelap
eh.. dinding tau mau warna gelap2 ..lagi suram rumah
kelebaran ruang tamu tak sampai 10 kaki setelah ditolak dengan dinding ..betul x.
tapi yang bestnya rumah memanjang..
gini rupanya



v
v
v
v
v
v
v

ruang menonton sana masih kosong lagi
PM tak turun bajet lagi..hehehe..
pembahagi ruang pun x buat lagi
asben nak buat dgn buluh..
i kata cannotla
abihla tema rumah kalo pakai buluh..
dah macam zen atau satu lagi konsep tuh.. apa ye...
kalau xder modal buat pembahagi ruang 
dapat meja konsol cukupla dulu..
target nak beli secondhand je..
mak mertua ada dua meja konsol..
macam nak beli kat mak mertua aja..
hahahhaha

inilah cara bajet kami yang kewangan terhad..
so jangan compare dengan yang ado2 huhuhu...

sejak duduk rumah yang kosong macamni terasa lapang je.
hati pun tenang.. 

3 ulasan :

juls julie berkata...

Assalam...Selamat Hari Raya..

ruang kosong sebenarnya buat rumah nampak luas... kalau saya, prefer rumah yg perhiasan simple2 wlupun bg org lain x nampak cantik..

sebabnyer, senang nak kemas2..klu family ramai2 dtg rumah..senang nak golek2 bentang toto..heheh

joijoi80 berkata...

betul tu julies...
memiirkan adik beradik ramai ..ngan anak buah ramai ..tu yg xnak berperabot banyak.. just tambah sofa je nanti
kalau ruang lapang senang depa nak duduk mana2 ceruk pun boleh..

Aty_Fared berkata...

luas nya rumaaahh.. besh besh..boleh bahagi ruang..suka lah.. :)