nuffnang

Isnin, 5 Mei 2014

tea-time: Roti tapak gajah


salam/ hi readers..
cuti hari buruh haritu terus bersambung cuti tahunan
hehe pastu sambung cuti mingguan
tapi bukan cuti berehat pun..
cuti mengemas rumah..adaka patut dah dekat 4 bulan berpindah
baru nak angkut barang2 rapak dari rumah sewa lama
dasar M yang kuat
ni pun tak abis mengemas lagi 
ikutkan i nak buang je barang2tu
erm..tau jerla orang tu ..banyak barang kesayangannya
tapi pakai pun tak..
grrrrr.....
kalau tak guna juga mau dalam setahunni i ambil satu2 and buang la..
jangan sampai tuannya sedar..sudah..

erk...
tea time kita orang dalam cuti haritu..


tada.....

roti tapak gajah @ rasanya orang panggil roti puri kot

roti ni digoreng ngan minyak banyak




ini makanan mak i suka buat masa dia sihat dulu..
arwah makcik i , time anak2 dia balik kampung mula la..antar tepung suruh mak i buat roti ni
biasanya makan ngan sambal ikan bilis sedapla
dulu mak i buat memang sedap..lembut..dan tak muak

tapi i buat hahhahaha..
crispy okayla...anak pun suka tapi i rasa  muak ..
huhuhuhu
asben i kata dia tak pernah makan..
walaweh takkan tak pernah makan kot..
sepuluh tahun kahwin kot..mak i tak sihat pun baru 2-3 tahun..
lepastu kakak pun ada buat juga..
ni i pun tengah belajar nak buat

buat dalam 10 doh.. goreng 7 dan baki i biar perap..esok pagi goreng atas kuali leper
dah jadi macam roti canai plak yg baki tu

bila balik kampung nak menuntut ilmu dari mak.
nak dapatkan yg betul2 sedap..

Tiada ulasan :